رگولاتور هسته ای ژاپن طرح تخلیه فاضلاب رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما در اقیانوس را تصویب کرد.
این عکس فایلی که در 3 فوریه 2020 گرفته شده است، مخازن ذخیره آب آلوده در نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایچی شرکت برق توکیو (TEPCO) در اوکوما، استان فوکوشیما را نشان می دهد. [عکس/آژانس ها]
توکیو – تنظیم کننده هسته ای ژاپن روز چهارشنبه طرحی را برای تخلیه فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه اتمی فوکوشیما دایچی در اقیانوس آرام تصویب کرد.
مرجع مقررات هستهای ژاپن (NRA) گفت که به محض شنیدن نظرات مردم در مورد این موضوع، این طرح رسماً تأیید میشود.
برای شروع ساخت تاسیسات تخلیه، شرکت هلدینگ شرکت برق توکیو (TEPCO)، اپراتور نیروگاه آسیب دیده، باید از شهرداری هایی که میزبان مجتمع انرژی هسته ای هستند رضایت بگیرد.
در سال 2011، یک بحران هستهای که از زمان چرنوبیل در سال 1988 دیده نشده بود، توسط یک زلزله عظیم و سونامی متعاقب آن رخ داد که عملکردهای خنککننده اصلی نیروگاه فوکوشیما دایچی را از بین برد.
از آن زمان، آب پمپ شده برای خنک کردن سوخت راکتور ذوب شده در مجتمع جمع شده و با آب باران و آب زیرزمینی در محل مخلوط می شود.
آب آلوده حاوی تریتیوم رادیواکتیو است و سایت محاصره شده به زودی به ظرفیت آب خود خواهد رسید.
برنامه دولت این است که آب رادیواکتیو را از طریق یک تونل در زیر بستر دریا به اقیانوس آرام در فاصله تقریباً 1 کیلومتری از کارخانه آسیب دیده رها کند.
این طرح بحثبرانگیز پیشنهاد میشود که در بهار سال 2023 آغاز شود، که باعث وحشت شیلات محلی و جامعه بینالمللی شد.
صنعت شیلات ژاپن مخالفت سرسختانه خود را با این طرح اعلام کرده است، زیرا تقریباً مطمئناً به شهرت این صنعت آسیب بیشتری وارد می کند.
بهعلاوه، برخی از نزدیکترین همسایگان ژاپن نگرانیهای شدید خود را در مورد این طرح ابراز کردهاند.
ژاپن در حال بررسی تعدادی طرح جایگزین عملی غیر از پیشنهاد یکجانبه خود برای تخلیه آب رادیواکتیو به اقیانوس است.
این گزینهها شامل تزریق آب سمی به عمق زمین، رها کردن آن در جو پس از تبخیر کردن، یا تبدیل آن به حالت جامد و دفن آن در زیر زمین بود.
روز چهارشنبه، رئیس NRA، تویوشی فوکتا، از TEPCO خواست حداکثر تلاش خود را برای اطمینان از اینکه هیچ حادثه ای در تاسیسات تخلیه آب برنامه ریزی شده وجود ندارد، انجام دهد.